Tricia Johansson

Senaste inläggen

Av Tricia Johansson - Torsdag 5 mars 07:23

Jag har börjat på skrivkurs på distans på Masterclass.com. Det är på Engelska och kursen heter "The Art of the Short Story", alltså om att skriva korta berättelser och noveller. Sedan provade jag och min kompis ett nytt sushi-ställe igår efter jag vart på öppenvården. De misstänker förresten fibromyalgi för min smärta och det gör jag med. Det ska utredas, vilket är bra.

Av Tricia Johansson - Tisdag 3 mars 11:54

 

Min nya ebok (första delen av en längre serie) är nu publicerad sen igår! Det är engelsk poesi varvat med illustrationer. Läs poesin på Inkitt eller ladda ner hela boken på Lulu. Jag är rätt nöjd :)


Utdrag ur boken:

THE INNER FEELING
The inner feeling 

In which they are hidden 

There’s no power of healing 

The things that are forbidden


A little, tiny, very small 

Peeking through the wall 

Short, not very tall 

The most whimsical of us all


Power we cannot see 

The ghastly things are up for a walk 

The prisoners are we 

Suddenly we’re not able to talk


A dried fiend, 

A false end, 

At least it can make us understand


All the faces we won’t see 

All the places in which we cannot be 

For all, we can’t make ourselves free

Av Tricia Johansson - Tisdag 3 mars 01:45

Jag håller på att bygga mig en hemsida för bara mitt skrivande och mina böcker. Jag har en hyfsat allmän hemsida, men den är ändå i slutändan mer fokuserad på min musik. Så jag bestämde mig för att bygga en sida dedikerad bara till skrivandet. Vi får se hur detta går :)


 
En skiss på hur hemsidan kommer se ut. Det är lite tomt, men tills vidare finns den på denna länk: triciajohansson.voog.com

UPPDATERING: Bestämde mig för att bara ha allt på min vanliga hemsida www.triciajohansson.net istället. haha.

/Tricia

Av Tricia Johansson - Måndag 2 mars 11:21

Det skulle bli mitt bästa år men istället fick jag ledvärk och värre depression. Men jag gör mitt bästa ändå :) jag gör alltid mitt bästa!

Av Tricia Johansson - Lördag 29 feb 22:28

 

Har börjat få ledvärk och min trötthet försvinner inte. Helt övertygad om att jag haft depression så länge att det börjar ta sig fysiska uttryck. Och de KÄNNS. Igår kunde jag knappt ta mig upp ur sängen för alla leder hade låst sig och gjorde så fruktansvärt ont. Eller så är det nåt helt annat. Nån annan orsak. Men jag hade såna här symptom för några år sen och tester visade inget konkret. Det fanns lite avvikelser här och där men de kom aldrig fram till något. Då mådde jag fruktansvärt. Tror det är samma nu igen.


Läste att om man haft depression under väldigt lång tid så kan man i vissa fall utveckla kronisk smärta i bl.a muskler och leder. Jag ska ta upp detta med min vårdkontakt. Det är ansträngande att bara skriva på tangentbordet just nu.


Men jag lyckades spela lite ukulele med farsan min idag. Det gick att spela under en liten stund. Sen fick jag ont i handlederna.


Tänkte sätta in en ukulele-video här, men det gick inte att ladda upp på bloggplatsen för jag saknade flash och jag orkar inte åtgärda problemet. En video där jag spelar kommer en annan dag...

Av Tricia Johansson - Lördag 29 feb 12:43

Igår var en bra dag förutom att jag hade ont i mina leder hela dagen samt var svintrött.

Men jag och en kompis samt min mamma var på Lars Lerins utställning i Stenungsund och därefter fikade vi och gick lite i affärer :)

Av Tricia Johansson - Torsdag 27 feb 05:07

Jag har nu bestämt mig. Jag har sänkt studietakten på min utbildning. Den var redan låg, bara 50%, men nu har jag sänkt till 25%. Jag tänker inte sluta plugga, men jag känner att jag måste ha ett långsammare tempo. Hälsan kommer först.


Min depression är nämligen tillbaka. Jag känner mig helt vilsen i den här världen och jag är så otroligt fysiskt utmattad. Är säker på att det är psykosomatiskt men för den sakens skull går det ju bara inte att skaka av sig det. Jag är extremt trött och kan somna sittandes till och med.


Särskilt svårt är kvällar. Då kommer ångesten som en blix som slår ner. Och då jag har asperger så blir jag extra känslig med alla dom symptomen när jag är depreimerad. Då blir det extra svårt att tolka folk, extra svårt att ta sig ut och komma igång, extra svårt att ta in och processa sinnesintryck... Tröttheten är ett faktum.


Samtidigt behöver jag något att göra för att hålla igång mig, för understimulans är inte heller bra. Så en bra kompromiss var att dra ner på min vanliga utbildning i beteendevetenskap (ska som sagt inte sluta, har bara sänkt studietakten!) och komplettera det med en lättsam och kul kurs i Japanska nivå A1 (Marugoto/The Japan Foundation) samt English for Science, Technology, Engineering and Math (Coursera/University of Pennsylvania). Det kanske låter konstigt att dra ner på en utbildning och sen lägga till två kurser, men det är så att språk är något jag har ganska lätt för (särskilt engelska) och den japanska kursen är dessutom väldigt lättsam som sagt. Jag tror det kan vara en bra lösning. För att göra för lite är ingen lösning heller. Då blir jag bara mer isolerad. Stressen har vart mycket med kraven, och i de två nytillagda kurserna finns inte lika stränga deadlines. Så, det blir en enorm skillnad.


Jag är trött på att vara trött. Jag kan inte bli pigg bara för att jag vet att tröttheten beror på psyket. Jag anstränger mig för att försöka "bli" pigg och inbilla mig att jag kan "välja" att bli pigg. Inte gör det att jag slutar somna sittandes för det.


Men natten till idag var oerhört svår. Vred mig fram och tillbaka i ångest och till slut gick jag upp klockan halv fem. Nu sitter jag här.


 
Väldigt trevligt att Marugoto's kurser är fria, det är bara själva kurslitteraturen som kostar pengar. Så det var en ypperlig lösning. The Japan Foundation är ju en statlig organisation och kulturcenter så den ska uppmuntra alla att ta del av den japanska kulturen och språket, så det är förmodligen därför. Superbra att detta finns. Ända sen jag besökte Japan har jag alltid velat lära mig mer än bara några enstaka fraser!


 
Beteendevetenskap är intressant och jag kommer aldrig sluta med det ämnet, men just nu behöver jag helt enkelt bara dra ner lite på det då det ändå är ett rätt tungt och svårläst ämne. Men det är superintressant och jag tror 25% är lagom för mig när ämnet är så pass komplext.


 

 
När jag är klar kan jag bland annat jobba som socialpedagog, men även beteendeterapeut. Vet inte vad jag kommer bli eller om jag ens kommer kunna jobba alls, men utbildningarna är intressanta och jag lär mig mycket om mig själv och om hur människor fungerar. Det är guld värt. Jag studerar beteendevetenskap på Distansinstitutet samt genom Academy Online.


 

 

Det är gamla skärmdumpar, jag har kommit mycket längre i språken jag läser på Busuu; Spanska och Portugisiska samt Engelska på nivå B2 till C1 ("upper-intermediate" nära "Advanced"). Busuu är bra för man kan studera hur lite eller mycket man vill och studieplanen är liksom bara en riktlinje och inte obligatorisk. Det gör att jag kan ta det i min takt. Busuu är ju inte som mina andra sysselsättningar - Distansintitutet/Academy Online och Marugoto - som är "riktiga" skolor, men det är ju ändå en sysselsättning. Språk gör mig dock inte stressad för det är inte riktigt samma sak när man läser när man vill.


 
Och slutligen mina individuella kurser (ej hela utbildningar så som den jag läser på Distansinstitutet/Academy Online) på Coursera. Kurserna hålls av Duke University, University of Pennsylvania och The Museum of Modern Art.


- - -


Jag vet att det ser ut som jag har sjukt många bollar i luften, och det har jag kanske. Så det kanske inte är konstigt jag är trött jämt. Men jag har i alla fall dragit ner lite på studierna nu så förhoppningsvis gör det någon skillnad. För att ha saker att göra är viktigt med, det finns inget som är värre än när jag är understimulerad. Då tänker jag tills huvudet exploderar av paranoia istället.


/Tricia

Presentation


Tricia, 27 år, beteendevetarstudent. Bloggar här om konst och kreativitet, musik och musikskapande, skrivandet av poesi och berättelser, tankar och reflektioner, andlighet/religion samt att leva med Asperger syndrom.

Sociala medier & länkar

SOCIALT
Facebook / Instagram / Youtube 

 

HEMSIDA

triciajohansson.net

 

ENGLISH BLOG (mer aktiv där faktiskt numera)
trixmarys.weebly.com

 

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Pågående berättelser!

 

Captured The Silence

 

 
Mina sinnen ljuger inte

 
The Odd Storyteller's Collection

 

 
Cassidy and Castor

Följ mina berättelser: Booksie

 

A Midnight Stars Album

Mitt senaste album :)

 

Bandcamp - Soundclick

 

RSS

Min hemsida

Tricia tells stories

Min författarhemsida :)

 
triciatellsstories.2ya.com

Några av mina böcker

 

Scribbling Trix - Digital sketch book and poetry scribbles 

 

 
Pepp, Sickan & Krusberth i Nordpolen och andra noveller

 

 

En sagoberättares samling

 

Blogglistor

blogglista.se
Follow my blog with Bloglovin
Follow
Hobby & Fritid

Allt på denna blogg tillhör mig, Tricia Johansson, och är skyddat enligt upphovsrätten.

 

(C) Copyright 2020


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se